Protecția părului vară: Ghidul suprem de îngrijire al părului pentru lunile toride

Cuprins
Ce se întâmplă cu părul nostru atunci când îl expunem la soare?

Iată câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru a-ți proteja părul:


Cu vara în plină desfășurare, este esențial să fiți conștiente de posibilele “daune” pe care soarele le poate face părului vostru prețios. Deși face parte din rutina noastră să ne asigurăm că ne protejăm pielea înainte de a ieși afară pentru o zi de vară plină, rareori acordăm aceeași atenție părului nostru. Părul nostru se confruntă cu o varietate de provocări, din momentul în care ieșim dimineața pe ușă, până seara, târziu. Printre acestea putem sa vorbim despre căldura ridicată, radiațiile UV, salinitatea și clorul, atunci cand mergem la piscină.

Cu toate acestea, luând câteva măsuri simple și urmând câteva sfaturi de bază pentru îngrijirea părului, îți poți proteja șuvițele și le poți păstra strălucirea și sănătatea pe tot parcursul verii. Aceast articol va discuta despre metodele practice pentru a-ți proteja părul în timp ce te bucuri de o zi frumoasă la plajă, un cocktail rece lângă piscină sau o alergare prin parc.

 

Ce se întâmplă cu părul nostru atunci când îl expunem la soare?

  La fel ca și pielea, părul este sensibil și poate fi afectat de soare, mai ales de radiațiile UV. Deși toate tipurile de păr pot suferi în urma unei expuneri îndelungate la soare fără protecție, părul mai deschis, blond sau de culoare gri este mai predispus decât nuanțele mai închise. Acum poate te întrebi, de ce? Acest lucru se datorează lipsei unui pigment natural ce are rol protector și poartă denumirea de melanină. Acest pigment acționează pentru a proteja împotriva radicalilor liberi provocați de lumina UV și a efectelor acestora asupra keratinei, o proteină importantă în biologia părului. În termeni științifici,daunele provocate de radiațiile UV descompun proteinele din păr și, de asemenea, îi schimbă culoarea. Pe scurt părul tău va deveni uscat, fragil, creț și lipsit de strălucire.

Iată câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru a-ți proteja părul:

  1. Protejează-ți părul de soare

✅ Folosește produse pentru păr care conțin filtre UV sau pulverizați un balsam fără clătire cu protecție SPF (recomandăm cu drag produsele de la Medavita- Solarich și Framesi- Morphosis, le găsești la noi pe site);

✅ Poartă o pălărie sau o eșarfă atunci când ești în aer liber;

✅ Evită lumina directă a soarelui în timpul orelor de vârf, dacă este posibil.

 
  1. Hidratează-te

✅ Încearcă să crești consumul de lichide pentru a te menține hidratată pe parcursul zilei;

✅ Folosește un șampon și un balsam hidratant care sunt potrivite pentru tipul tău de păr.

✅ Aplicați săptămânal un tratament de condiționare intensă pentru a reface hidratarea pierdută.

✅ Limitează utilizarea instrumentelor de styling pe bază de căldură care îți pot usca și mai mult părul.

 
  1. Clătește-ți părul înainte de a înota

✅ Înainte de a face o baie în piscină sau în ocean, este esențial să îți uzi părul cu apă curată. Acest pas ajută la prevenirea absorbției complete a clorului sau a apei sărate în părul tău, minimizând potențialele daune. După aceea, nu uita să clătești bine părul cu apă proaspătă pentru a elimina orice reziduuri chimice. Poți opta chiar pentru o cască de înot dacă te simți confortabilă cu ea.

 
  1. Fă o schimbare în stilul tău!

Optând pentru coafuri de protecție în timpul verii nu numai că îți protejează părul de elementele externe, dar reduce și frecarea și ruperea. Ia în considerare aceste opțiuni:

✅ Împletituri: Împletiturile de tip box braids, cornrows sau împletiturile franțuzești sunt alegeri excelente pentru a-ți ține părul bine ascuns.

✅ Fundițe sau coafuri: Coafarea părului într-un coc sau într-un coc răsucit protejează vârfurile și ține părul departe de față și gât.

✅ Eșarfe sau bentițe: Adoptă accesorii elegante precum eșarfele sau bentițele pentru a-ți proteja părul și pentru a adăuga stil look-ului tău de vară.

 
  1. Fă-ți o programare la coafor

✅ Tunsoarea de “rutină” este esențială pentru menținerea unui păr sănătos pe tot parcursul anului, iar vara nu face excepție. Programează tunsori regulate pentru a elimina vârfurile despicate și pentru a favoriza creșterea părului. Îndepărtarea vârfurilor deteriorate îi va oferi părului tău un aspect fresh și va preveni alte rupturi.

 

Concluzie

Protejarea părului în timpul verii se bazează pe prevenție și pe menținerea hidratării. Punând în aplicare aceste sfaturi și incorporându-le în rutina ta de self-care, îți vei proteja șuvițele de soare, apă sărată, clor și căldură excesivă.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!