Tu îți speli corect părul?


Cuprins
Iată un ghid despre cum să aplici șamponul pe părExistă un mod corect de a te spăla pe cap? Ei bine, noi considerăm că da. Fie ca vrei să-ți duci părul la nivel de artă sau doar să îl menții sănătos și bogat, trebuie să fii atentă la câteva mici detalii. "Aplicarea unor tehnici corecte de spălare a părului vă permite să vă asigurați că nu vă deteriorați părul și foliculii", spune Monica Davis, hairstylist profesionist. De asemenea, te vei asigura că nu îți vei irita scalpul.

Aplicarea șamponului pe păr poate părea o sarcină simplă, dar există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te asigura că o faci corect. Iată un ghid despre cum să aplici șamponul pe păr:

  • Umezește-ți părul: 

Când intri în duș nu trece direct la aplicarea șamponului. Trebuie să începi prin a-ți uda bine părul cu apă călduță. În funcție de grosimea firului tău de păr acest lucru poate dura mai mult sau mai puțin. Don’t rush, take your time!  Apa va ajuta la deschiderea cuticulelor părului și va facilita absorbția produselor pentru păr pe care le folosești.

  • Dozează cantitatea de șampon:

Tehnicile pe care ți le prezentăm sunt foarte importante, dar și mai important este să alegi un produs care corespunde tipului tău de păr. 
Este important să folosești o cantitate suficientă de șampon pentru a-ți curăța părul, dar nu prea mult pentru că nu vei mai putea clăti părul bine.
Ia o cantitate mică de șampon, de obicei un sfert de cantitate pentru părul scurt sau mediu și ceva mai mult pentru părul mai lung. Adaptează cantitatea în funcție de lungimea și grosimea părului tău. Este mai bine să începi cu o cantitate mai mică și să adaugi mai mult dacă este necesar.

  • Diluează șamponul (opțional):

Dacă preferi o curățare mai blândă sau dacă ai părul sau scalpul sensibil, poți dilua șamponul cu puțină apă în mâinile tale înainte de a-l aplica pe păr. Acest lucru poate ajuta la reducerea concentrației produsului și îl poate face mai blând pe părul tău.

  • Aplică șamponul pe scalp:

Începe prin a aplica șamponul direct pe scalp, nu pe lungimea părului. Masează ușor șamponul pe scalp folosind vârful degetelor, concentrându-te pe rădăcini și pe zonele în care ai tendința de a avea mai mult ulei sau acumulări de produse. Folosește mișcări mici, circulare, pentru a face ca șamponul să pătrundă în scalp și pentru a stimula circulația sângelui.

  • Întinde șamponul prin păr:

După ce ai masat bine scalpul, întinde-l și pe lungimea părului. Fii blândă pentru a evita încurcarea sau deteriorarea. Dacă este necesar, adăuga puțin mai mult șampon pe mâini și distribuie-l uniform prin păr.

  • Clătește bine:

După ce ai masat șamponul în scalp și în păr, clătește bine părul cu apă călduță. Asigură-te că tot șamponul a fost spălat, iar părul tău se simte curat și lipsit de orice reziduu. Clătirea corectă este crucială pentru a preveni acumularea de produse și pentru a-ți pregăti părul pentru balsam.

  • Repetă dacă este necesar:

În funcție de starea părului tău sau dacă folosești multe produse de styling, este posibil să fie nevoie să repeți procesul de șamponare. Dacă alegi să faci acest lucru, folosește o cantitate mai mică de șampon decât înainte și concentrează-te pe scalp mai degrabă decât pe lungimea  părului.

  • Continuă cu balsam:

După ce ai clătit șamponul, este timpul să aplici balsamul pe păr. Balsamul ajută la refacerea hidratării, la descurcarea părului și la refacerea uleiurilor naturale ale acestuia. Balsamul trebuie întins de la mijlocul lungimii până la vârfuri, evitând scalpul. Lasă-l să acționeze câteva minute înainte de a-l clăti bine.

Produsele trebuiesc alese în funcție de tipul părului și nevoilor tale. Șampoane diferite sunt destinate pentru nevoi specifice ale părului, cum ar fi scalpul gras, părul uscat sau părul vopsit. Urmând acești pași îți vei asigura un păr curat, sănătos de la rădăcini până la vârfuri.

Nu îți cerem să ne crezi pe cuvânt!!! Încearcă și simte diferențele pe pielea ta, sau mai bine zis: pe scalpul tău… 😄

Vrei ca și prietenele tale să aibă un păr sănătos de care să fie întotdeauna mândre? Nu ține articolul doar pentru tine, ci, împărtășește secretele cu ele!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!