Hiperhidroza scalpului, o formă neobișnuită de transpirație - opțiuni de tratament non-invazive

Hiperhidroza scalpului, o formă neobișnuită de transpirație - opțiuni de tratament non-invazive

Poză de Tim Mossholder pe Pexels

Hiperhidroza scalpului este o formă particulară de transpirație excesivă, care nu apare doar din cauza efortului fizic sau a expunerii la căldură, așa cum se întâmplă în mod obișnuit. Această afecțiune a scalpului necesită măsuri specifice de prevenție și tratament, diferite de cele din rutina obișnuită de îngrijire personală. De exemplu, persoanelor care suferă de hiperhidroză a scalpului li se pot recomanda terapii specializate sau tratamente medicamentoase. Află în continuare mai multe detalii despre această problemă și despre modurile în care ea poate fi combătută.

Cuprins: 

  1. Hiperhidroza scalpului - cauze frecvente și principalele modalități de combatere
  2. Hiperhidroza – alte detalii pe care trebuie să le cunoști
 

1. Hiperhidroza scalpului - cauze frecvente și principalele modalități de combatere


Cauzele hiperhidrozei sunt de natură diferită, începând de la afecțiuni endocrine, neurologice și până la tulburări ale sistemului nervos sau anumite tratamente medicamentoase. Prezența transpirației excesive nu are aceleași cauze precum în cazul celei normale, putând fi agravată de temperaturi extreme, stres, obezitate, consum excesiv de cafea sau alcool, alimentația bogată în sare, zahăr și grăsimi sau stimulii emoționali.

Hiperhidroza scalpului poate fi primară, adesea ereditară și provocată de hiperactivitatea glandelor sudoripare. Forma secundară a acestei afecțiuni dezvoltate la nivelul scalpului poate să apară pe fondul unei afecțiuni (obezitate, diabet, infecții etc) sau în urma administrării unui tratament medicamentos. Transpirația la cap este vizibilă și la nivelul feței, ceea ce extinde și la acest nivel senzația de disconfort și iritație din cauza umezelii persistente. 

Opțiunile de tratament variază în funcție de gravitatea simptomelor, dar cele mai comune variante sunt produsele pentru hiperhidroză cu rol de detoxifiere, de reglare a excesului de sebum, de revitalizare și masaj a scalpului pentru stimularea circulației sanguine. 

Transpirația abundentă la cap poate fi prevenită și tratată inclusiv prin stabilirea unei rutine speciale de autoîngrijire. Așadar, optează pentru șampoane anti sebum și curăță scalpul în mod regulat pentru a preveni infecțiile ce pot să apară din cauza excesului de umiditate. 

După ce ai aplicat acest produs, masează scalpul cu ajutorul unei perii speciale, care accelerează fluxul sanguin și elimină celulele moarte, lăsând curată suprafața pielii. Aplică un balsam din aceeași gamă care controlează transpirația. Completează rutina cu ajutorul unui scrub și fiole anti sebum, cu rol de eliminare a celulelor blocate din cauza excesului de sebum. Pentru hrănirea pielii capului nu ezita să aplici un peeling de detoxifiere, fără parabeni, coloranți sau silicon. 


Poză de Garon Piceli pe Pexels

Pentru revitalizarea scalpului, din trusa ta de îngrijire nu trebuie să lipsească o mască de 

regenerare, fără coloranți și parabeni. Nu neglija nici importanța articolelor de pat adecvate în rutina de prevenire a transpirației la cap în timpul somnului. Utilizează fețe de pernă din materiale respirabile, care pot absorbi umiditatea pe durata programului tău de odihnă. De asemenea, în timpul zilei poartă bandane și pălării din astfel de țesături care susțin ventilația și nu permit acumularea umezelii. 

De asemenea, pentru a preveni transpirația excesivă a scalpului în timpul somnului este recomandat ca pe durata zilei să te hidratezi adecvat, să reduci consumul de alcool sau cafea și să elimini din dietă mâncărurile puternic condimentate. Respectarea remediilor pentru transpirație excesivă la cap reprezintă o soluție la îndemână prin care hiperhidroza poate fi combătută sau măcar ținută sub control. 
 

2. Hiperhidroza – alte detalii pe care trebuie să le cunoști


Hiperhidroza are la bază o reacție intensă a glandelor sudoripare, care eliberează o cantitate exagerată de secreții, ce depășește nivelul de care organismul are nevoie în mod normal pentru reglarea temperaturii.


Poză de Element5 Digital pe Pexels

Care sunt cele mai importante criterii care fac distincția dintre hiperhidroză și transpirația normală?

  • transpirația excesivă pe timpul zilei și absența acesteia pe timpul nopții;
  • istoric medical în familie pentru hiperhidroză;
  • frecvență săptămânală a acestei afecțiuni.

Există câteva simptome clare pentru transpirație excesivă sau hiperhidroză. Aceasta poate fi generalizată sau focală primară, adică localizată la nivelul anumitor zone corporale. În afară de zona scalpului, prezența umidității abundente poate fi observată și la nivelul palmelor, la axile, tălpi, frunte, mustață. Transpirația excesivă la cap sau în alte regiuni de pe suprafața corpului este adesea însoțită de senzații de iritație sau mâncărimi. 

Așadar, o rutină bine pusă la punct cu produse speciale și fără parabeni promovează confortul mental și fizic prin menținerea unui scalp permanent curat, precum și sănătatea pielii prin reducerea bacteriilor care se acumulează din cauza umezelii și care pot declanșa infecții, iritații sau senzații de mâncărime. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!