Îngrijirea părului – informații și sfaturi utile pentru a-ți menține părul strălucitor și puternic

Îngrijirea părului – informații și sfaturi utile pentru a-ți menține părul strălucitor și puternic

Sursă foto: shutterstock.com

Stabilirea unei rutine pentru îngrijirea părului variază de la o persoană la alta, fiind influențată de o serie de factori specifici organismului. De asemenea, aspectul sănătos al părului depinde în mare măsură și de calitatea produselor folosite, dar la fel de important este ca acestea să fie alese în funcție de textură și aplicate corespunzător. 

Începe-ți călătoria către o podoabă capilară de invidiat descoperind principalele tipuri de păr, precum și recomandările specialiștilor în ceea ce privește regulile de îngrijire și produselor potrivite. Află cum să transformi visul unei podoabe capilare ca în reclame în realitate! 

Cuprins: 

  1. Îngrijirea părului - reguli și produse dedicate în funcție de textură 
  2. Sfaturi de îngrijire a părului - cum îți poți menține sănătatea firului de păr?
  3. Rutina de îngrijire a părului în funcție de anotimp - informații utile
  4. Îngrijirea părului acasă - recomandări în funcție de lungimea podoabei capilare
 

1. Îngrijirea părului - reguli și produse dedicate în funcție de textură

Ritualul pentru îngrijirea părului nu reprezintă un simplu moft, ci mai degrabă o investiție în propria imagine și sănătate. Părul este considerat cartea de vizită a fiecărei persoane, dar și un semn asociat senzualității. Pentru a-i oferi îngrijirea binemeritată, trebuie identificat prima dată tipul de păr. 

  • Păr normal 

Acesta este idealul fiecărei persoane căreia îi place să jongleze cu diferite stiluri de coafare. Părul normal este maleabil, se aranjează ușor, moale la atingere și prezintă permanent o strălucire plăcută. Rutina de îngrijire a părului normal este esențială pentru a-l păstra în această formă. Așadar, optează pentru un șampon și balsam destinat părului moale și nu uita de tratament special pentru vârfurile despicate. Este recomandat ca acesta să fie aplicat de două ori pe an, de preferat înainte de sezonul de vară și la finalul toamnei. 

  • Păr gras 

Aspectul uleios este cauzat de excesul de sebum. Poți remedia acest disconfort utilizând o cantitate mică de șampon pentru părul gras. Clătește-l bine după fiecare spălare, de preferat cu apă rece în funcție de cât tolerezi sau poți crea un amestec din 1 litru de apă călduță și o lămâie stoarsă. Evită să-l speli în fiecare zi și ai grijă să-l piepteni cu mișcări delicate. Când îl șamponezi concentrează-te pe curățarea scalpului, cu mișcări blânde pentru a nu risca iritarea pielii capului, care la rândul său poate genera acțiunea glandelor sebacee. 

  • Păr uscat 

Aspectul tern este cauzat de absența filmului hidrolipidic, a cărui rol este acela de a hidrata firul de păr. Optează pentru un șampon special pentru părul uscat, cum sunt produsele bogate în acizi grași. Acest tip de podoabă capilară este preponderent în rândul persoanelor care au utilizat tratamente chimice, precum decolorarea sau vopsirea frecventă. 

Aspectul este definit de vârfurile despicate, lipsa strălucirii și firul casant. Pentru îngrijirea părului uscat, specialiștii recomandă ca spălarea acestuia să se facă de 1-2 ori pe săptămână, precum și masarea cât mai des a scalpului. De asemenea, completează rutina cu ajutorul unui tratament pentru lungimea părului și folosește uleiuri cu formulă specială pentru a-i reda părului textura delicată și strălucirea naturală. Renunță la uscătoare de păr, ondulatoare și plăci de îndreptat, deoarece temperaturile extreme favorizează uscarea firului de păr. 

  • Păr mixt 

Persoanele care fac parte din această categorie se confruntă cu o combinație între părul gras și cel uscat. Așadar, părul mixt poate fi recunoscut după vârfurile tocite și rădăcinile grase. Regulile de îngrijire a părului acasă vizează aplicarea pe scalp și la rădăcini a unui șampon pentru părul gras. Lungimea părului și vârfurile au nevoie de un produs revitalizant, care să ofere suplețe și să redea strălucirea naturală podoabei capilare. 

  • Păr subțire 

Atunci când podoaba capilară este fragilă, cu fire subțiri și predispuse la rupere, se impune folosirea unor șampoane și balsamuri cu efect de volum, cu acțiune hidratantă, fără a încărca firele. 

Pentru îngrijirea părului subțire folosește apă călduță, masează scalpul cu mișcări delicate, de preferat cu degetele sau cu o perie specială din silicon. O dată pe săptămână, după ce ai clătit părul de balsam, aplică pe lungimi și vârfuri o mască hidratantă. Încorporează în rutina de îngrijire fiole pentru lungimea părului, iar pentru o îngrijire a părului ca la carte, utilizează cât mai rar gelurile, fixativele, tratamentele abrazive și periajul dur. 

Evită uscarea aspră cu prosopul. Experții îți sugerează să-l înfășori într-un material moale, de preferat microfibră pentru a absorbi excesul de umiditate. Ar fi de preferat să-l lași să se usuce natural. Dacă te grăbești și ai nevoie de uscare rapidă, atunci setează uscătorul la intensitatea cea mai joasă și ține-l la distanță pentru a preveni supraîncălzirea părului. 

Pentru stilizarea părului subțire poți recurge la produse pentru volum, de preferat din gama celor fără alcool. Folosește un pieptene cu dinți largi pentru a-l descurca fără să rupi firele. De asemenea, evită culorile închise și optează în favoarea nuanțelor cât mai naturale. Pentru vopsire alege produse de colorare fără amoniac. 

  • Păr des 

Dacă ești fericita posesoare a unei podoabe capilare bogate, atunci încearcă să o speli de 2-3 ori pe săptămână. Altfel, curățarea excesivă poate favoriza aspectul uleios. Include în rutina dedicată îngrijirii părului des produse dedicate, respectiv opțiuni din gama celor care oferă un plus de volum. 

După spălare, tamponează părul cu un prosop. Specialiștii încurajează uscarea naturală sau cel mult, setarea uscătorului sau a periei rotative la cea mai joasă temperatură. Nu neglija rolul măștilor de hidratare. Optează pentru formule îmbogățite cu ulei de argan, cocos sau tratamente cu keratină. Tunde părul la fiecare 8-12 săptămâni pentru a preveni fragilizarea firelor. 

Îngrijirea părului - femeie care se uită în oglindă

Sursă foto: shutterstock.com

Sfaturi de îngrijire pentru păr drept sau ondulat 

Dacă părul tău este drept, atunci aplică o rutina blândă, începând de la șampoane cu acțiune delicată, renunțarea la uscătorul de păr și până la obiceiul de a-l peria cu mișcări ușoare. 

Specialiștii le recomandă persoanelor cu părul ondulat acea gama de geluri și spume cu acțiune anti-umiditate pentru acest tip de coafură. De asemenea, pentru definirea onduleurilor este încurajată descurcarea părului cu ajutorul degetelor și utilizarea mai rară a periei. 

Sfaturi de îngrijire pentru păr creț 

Experții nu încurajează spălatul părului creț mai mult de două ori pe săptămână. De asemenea, dacă nu poți renunța la uscator sau dacă ești în grabă, atunci este indicat ca acest instrument pentru păr sa aibă difuzor. Piaptănă-l atunci când este încă ud, chiar după ce ai aplicat balsamul. Optează pentru perii sau piepteni cu dinți mari și rari, în defavoarea periilor dese. Clătește părul cu apă rece. Nu este recomandată placa de îndreptat și nici alte instrumente pentru stilizarea părului. Însă, dacă le utilizezi, include și produse care oferă protecție termică. 
 

2. Sfaturi de îngrijire a părului - cum îți poți menține sănătatea firului de păr?

Îngrijire păr - femeie creață, fundal jumătate albastru, jumătate maro

Fotografie de Dmitry Vechorko pe Unsplash.com

Rutina de îngrijire pentru păr implică și câțiva pași de bază pe care este indicat să-i respecți, indiferent de textura firului tău de păr. 

  • Curățare

Pentru a menține sănătatea firului de păr pe termen lung, este esențial să acorzi atenție o atenție deosebită acestei prime etape de îngrijire, care se concentrează pe o curățare corectă. Aceasta presupune îndepărtarea impurităților și a excesului de sebum. 

În cazul părului vopsit sau uscat, este indicat să se limiteze spălarea frecventă pentru a-l menține catifelat, dar și pentru a proteja intensitatea culorii pentru mai mult timp. 

Părul cu tendință de îngrășare necesită o spălare regulată, care ajută la îndepărtarea acumulării de sebum. Este important să speli părul imediat după expunerea la apa din piscină, deoarece clorul poate afecta textura acestuia.

  • Mască de păr

Pentru îngrijirea completă a părului, aplicarea măștii reprezintă un pas crucial, care trebuie respectat cu rigurozitate o dată pe săptămână. Așadar, alege o mască de păr care să răspundă nevoilor specifice acestuia, fie că este uscat, gras, vopsit, fie că îl ai creț, fin sau deteriorat. 

Produsul trebuie întins pe părul curat, umed, ușor tamponat, începând de la jumătate spre vârfuri, evitând rădăcinile. Distribuie masca uniform și respectă mereu timpul de acțiune recomandat pe ambalaj. Astfel, crești șansele ca părul tău să capete strălucirea de revistă și să ofere acea senzație de catifelare la atingere, fără riscul de a părea încărcat. De asemenea, pentru amplificarea efectului, după ce ai întins produsul, acoperă capul cu un prosop cald sau o cască de duș. Căldura ajută la deschiderea cuticulelor, precum și la o mai bună pătrundere a ingredientelor în structura firului. După ce timpul de acțiune a expirat, părul trebuie clătit cu apă călduță, nu fierbinte, apoi la către final cu apă rece pentru a-i oferi strălucire suplimentară.

  • Fiolă sau tratament de păr

Utilizarea unei fiole sau a unui tratament de păr se recomandă de 2-3 ori pe săptămână. Aplicarea acestora oferă numeroase beneficii, începând cu o hidratare profundă, întărirea firului de păr și până la prevenirea sau tratarea diverselor probleme specifice, cum ar fi căderea părului, lipsa de strălucire sau uscarea. Aceste produse concentrate conțin ingrediente active care penetrează structura firului de păr, oferindu-i nutrienții necesari pentru regenerare. 

Fiolele trebuie aplicate pe părul ușor uscat cu prosopul. Ulterior, acesta va fi distribuit în mod uniform, insistând asupra vârfurilor despicate. Astfel de produse au un mod de aplicare diferit, fie prin masarea blândă a scalpului, fie prin întinderea pe lungimea părului. Așadar, respectarea instrucțiunilor prevăzute pe etichetă este vitală. 

  • Balsam

Indiferent de tipologia părului tău, aplicarea balsamului reprezintă regula de aur peste care nu este indicat să sari. Rolul acestuia este de a menține părul hidratat, ușor de coafat și de pieptănat ulterior. Pentru a obține rezultatele scontate este necesar ca balsamul să fie întins uniform începând de la a doua jumătate a podoabei capilare și până la vârfuri, evitând deci rădăcinile. 

  • Protecție termică 

Dacă recurgi regulat la ondulatoare, plăci de îndreptat sau la uscătoare de păr, atunci serurile sau spray-urile cu rol de protecție termică ar trebui sa fie nelipsite din arsenalul tău. Aceste instrumente pentru păr afectează structura firului, favorizând uscarea, vârfurile despicate și încurajând fragilitatea. Alege o protecție termică dedicată tipului tău de păr, aplică produsul uniform pe părul umed, insistând pe lungimi și vârfuri. 

  • Pieptănare corectă 

După ce ai aplicat protecția termică, descurcă părul cu un pieptene cu dinți rari sau o perie cu peri flexibili, pornind de la vârfuri și urcând treptat spre rădăcini, pentru a preveni ruperea și pentru a facilita o uscare uniformă. Urmează să-ți usuci părul cu uscătorul și o perie plată ori una rotundă pentru a-i conferi un aspect neted. Peria plată este indicată persoanelor cu părul drept sau ușor ondulat, iar rolul acesteia este de a netezi și de a elimina efectul de electrizare. Dacă dorești să creezi bucle sau să adaugi volum, atunci utilizează o perie rotundă, al cărei diametru să fie adaptat la lungimea podoabei capilare. 

Mai apoi, usucă părul pe secțiuni mici, pornind în primă fază o temperatură și o viteză medie, începând de la rădăcini spre vârfuri. Dacă ai optat pentru peria plată, atunci trage părul în jos și usucă-l pe lungime pentru a-i menține aspectul drept. În cazul periei rotunde, părul trebuie rotit ușor în jurul acesteia pentru bucle sau volum la rădăcini. După ce părul s-a uscat, activează aerul rece pe toată lungimea lui pentru că în acest fel închizi cuticulele. La final, aplică un ulei sau un ser de păr, mai ales la vârfuri, pentru a-i spori strălucirea.

Recomandări suplimentare pentru un păr sănătos:

Pentru îngrijirea părului uscat, ondulat sau creț, specialiștii mai recomandă și folosirea de uleiuri cu rol de a menține umezeala firului în interior. 

  • Rolul keratinei 

Keratina oferă numeroase beneficii părului tău, indiferent de textura sau de grosimea firului. De exemplu, tratamentele pe bază de keratina pot ajuta la îngroșarea, netezirea și la sporirea nivelului de rezistență a podoabei capilare. 

  • Prosoape din microfibră 

Alege să-ți usuci părul natural, dar înainte înfășoară-l într-un prosop din microfibră pentru câteva minute. Acest material este mai blând cu părul și este dotat cu o capacitate ridicată de absorbție a apei, ceea ce reduce și durata de uscare a firelor. 

  • Evită schimbările bruște de culoare 

Pentru a proteja structura firului, experții recomandă pentru îngrijirea părului natural să schimbi culoarea acestuia cu maxim 3 tonuri față de cea naturală.
 

3. Rutina de îngrijire a părului în funcție de anotimp - informații utile

Rutina de îngrijire a părului - uscător de păr, perie rotundă, pieptene, elastice groase

Fotografie de Element5 Digital pe Pexels.com

Rutina de îngrijire a părului pe timpul sezonului rece sau cald necesită cea mai mare atenție, mai multă chiar decât în restul anului când temperaturile sunt moderate. De exemplu, soarele fierbinte, apa sărata sau gerul, în funcție de caz, sunt factori care contribuie la deteriorarea și sensibilizarea firului de păr. 

Sfaturi pentru a preveni deteriorarea părului în sezoanele de tranziție

Personalizează rutina de îngrijire a părului adaptând-o la condițiile climatice și la obiceiurile specifice anotimpului de tranziție, așa cum e primăvara sau toamna.

Lunile de primăvară și toamnă sunt mai problematice pentru podoaba capilară, din cauza umidității excesive, a vântului și a fluctuațiilor de temperatură. Pe fondul acestor factori, firul de păr își slăbește rezistența, devenind mai fragil, mai predispus la rupere și căpătând un aspect tern, lipsit de viață.

  • Hidratare și nutriție 

În aceste anotimpuri de tranziție, părul tinde să se usuce mai rapid, deci pentru a-i păstra constant un aspect sănătos este indicat să-i oferi o rutină de îngrijire compusă din produse potrivite tipului tău de păr, începând de la șampon, balsam și până la mască hidratantă și nutritivă. 

  • Protecție solară și termică 

Chiar dacă în aceste perioade din an soarele nu este la fel de puternic precum este în timpul verii, protecția solară este indispensabilă, atât pentru ten, cât și pentru păr. Așadar, atunci când ieși afară nu uita să aplici înainte produse cu protecție solară. De asemenea, vântul și frigul pot spori fragilitatea firului de păr. De aceea este recomandat să-ți protejezi podoaba capilară prin metode suplimentare, precum pălării, șepci, eșarfe și altele asemenea. 

De asemenea, redu frecvența accesoriilor de stilizare a părului, pentru a preveni uscarea acestuia. Folosește-le doar când situația o impune și aplică de fiecare dată produse dedicate protecției termice. 

  • Stilizare blândă 

Luptă împotriva părului cu aspect deteriorat și redu numărul de fire rupte printr-o metodă simplă. Aranjează-ți părul în cocuri ori împletituri lejere, folosind benzi elastice din satin sau alt material moale pentru a evita tracțiunea excesivă a podoabei capilare. 

  • Îngrijirea scalpului 

Tranziția sezonieră poate usca pielea capului sau poate genera exces de sebum. Folosește fiole pentru scalp, tratamente exfoliante, măști nutritive, șampoane pentru scalp sensibil pentru a-i menține sănătatea. 

  • Prioritizează ingredientele cu efect puternic hidratant 

Pentru a beneficia de un păr perfect, cu firul elastic, vârfuri hidratate, atunci completează trusa de îngrijire a părului cu produse care conțin ulei de argan, aloe vera, ulei de cocos sau de jojoba, apă de trandafiri, acid hialuronic și keratină. 

Respectarea acestor sfaturi și aplicarea produselor indicate în rutina de îngrijire a părului primăvara și toamna te va ajuta să obții o podoabă capilară revitalizată, pregătind-o pentru lunile cu temperaturi extreme care urmează în sezonul de vară, respectiv de iarnă. 

Sfaturi care mențin sănătatea părului de-a lungul verii

Vara este unul dintre cele mai așteptate perioade din an. Zilele lungi și însorite, temperaturile ridicate și momentele petrecute la mare sau piscină fac din această sezon o adevărată încântare pentru vacanțe. Cu toate acestea, părul este puternic afectat de toți acești factori, care îi grăbesc degradarea în lipsa unei rutine de îngrijire corespunzătoare.

  • Protecție solară pentru păr 

Oferă-i podoabei tale capilare cel mai bun tratament pe timpul verii cu ajutorul unui arsenal completat de șampon, balsam și spray-uri prevăzute cu formule speciale împotriva radiațiilor ultraviolete. În acest fel, asiguri îngrijire părului vopsit, prevenind decolorarea și casarea acestuia. Atunci când te expui la soare, acoperirea capului este crucială. Optează pentru pălării, eșarfe sau bandane, acestea fiind soluții simple prin care poți menține părul hidratat. 

  • Redu contactul cu apa sărată sau apa din piscine 

Înainte de a intra în apă la mare sau în piscine, experții îți recomandă să clătești părul pentru a bloca pătrunderea sării sau a clorului în structura firului. De asemenea, acest pas este important și la ieșirea din apă, dar completează rutina de îngrijire adăugând șampon și balsam cu acțiune de hidratare. 

  • Coafuri lejere 

Pe timpul verii aranjează părul într-un coc dezordonat sau cu aspect lejer, fixat cu agrafe. Evită să-l fixezi prea tare sau să-l strângi cu elastice. Cocurile sunt practice, mai ales pentru vârfuri, deoarece în acest fel le protejezi de expunerea la soare. Nu te rezuma doar la o singură coafură, ci alternează cocurile cu o coadă de cal relaxată sau cu împletituri lejere. 

  • Hidratarea frecventă 

Îmbunătățește rutina de îngrijire a părului pe timpul verii cu ajutorul măștilor și a uleiurilor cu rol de hidratare și de prevenire a uscării firului de păr. 

  • Tunderea părului la intervale regulate 

Atunci când vine vorba de îngrijirea părului vara, este important să elimini vârfurile despicate pentru a susține astfel procesul de regenerare a firului de păr. De asemenea, acest sfat ar trebui introdus și în rutina de îngrijire a părului iarna, nu doar în sezonul cald. Aerul uscat și rece al iernii sensibilizează părul, făcându-l fragil și predispus la rupere. Experții recomandă ca părul să fie tuns la fiecare patru și până la 8 săptămâni. 

Rutina de îngrijire a părului - păr șaten, ulei de păr, fundal verde
Sursă foto: shutterstock.com

Sfaturi pentru hidratarea părului pe timpul iernii 

Pe timpul iernii îți protejezi capul cu ajutorul unei căciuli, dar neglijezi faptul că umiditatea excesivă generează mătreață și sebum. De asemenea, pe fondul temperaturilor scăzute, părul își pierde strălucirea, devine fragil și astfel se explică și numărul mare de fire rupte după fiecare periere. 

  • Aplică produse cu potențial puternic hidratant 

Spală părul mai rar pe timpul iernii, de aproximativ 2-3 ori pe săptămână. Aplică un șampon și un balsam pentru părul uscat, prevăzut cu efect de hidratare. De asemenea, trebuie să ai în vedere ca balsamul să fie lăsat pe păr cu 2 minute mai mult decât în mod obișnuit. 

  • Investește în măști și uleiuri de păr 

O dată pe săptămână răsfață-ți podoaba capilară cu ajutorul unei măști hidratante. Înainte de a aplica acest produs, usucă ușor părul, de preferat cu un prosop din microfibră care absoarbe mai multă umiditate, comparativ cu alte materiale. Ulterior, întinde masca uniform pe lungimea părului până la vârfuri. Formează un coc, lasă produsul să acționeze 10 minute sau cât este specificat pe etichetă, apoi clătește abundent cu apă călduță. 

Uleiurile de păr sunt aliatele tale în ceea ce privește rutina de îngrijire a părului. Aplică doar câteva picături dintr-un ulei din cocos, jojoba sau argan și luptă astfel în mod eficient împotriva părului electrizat, uscat și lipsit de viață. 

De asemenea, usucă părul înainte să ieși afară. Una dintre regulile esențiale de îngrijire a părului iarna încurajează ca acesta să fie uscat înainte de a-l expune aerului rece. În caz contrar, riști să-i slăbești rezistența, ceea ce-l va face mai fragil și sensibil la rupere. 

În plus, nu abuza de ustensilele pentru păr. Aceasta este una dintre regulile general valabile de care să ții cont pentru a menține sănătatea firului de păr, indiferent de anotimp. De asemenea, evită să folosești agrafe, perii de păr sau uscătorul cu aer fierbinte. Dacă trebuie să ieși din casă, atunci usucă părul cu ajutorul uscatorului cu aer cald. Înainte însă, aplică un spray de păr pentru a proteja podoaba capilară de efectele nocive asociate temperaturilor ridicate. 
 

4. Îngrijirea părului acasă - recomandări în funcție de lungimea podoabei capilare

Îngrijirea părului acasă - femeie cu păr lung șaten
Sursă foto: shutterstock.com

Dacă ești interesată de îngrijirea părului acasă, atunci ia în calcul ce sfaturi îți pun la dispoziție specialiștii în funcție de lungimea acestuia.

Sfaturi pentru îngrijirea părului scurt 

Atunci când planifici modificarea lungimii părului, automat trebuie să adaptezi și obiceiurile privind îngrijirea acestuia. Folosește doar produse adaptate firului tău de păr și completează ritualul cu următoarele sugestii. 

  • Protejarea scalpului 

Cheia unui păr de invidiat are la bază regula îngrijirii corespunzătoare a pielii capului. Atunci când părul este scurt ești tentată să apelezi la pudră, fixativ, ceară, geluri și alte produse concepute pentru stilizare. Așadar, menține scalpul mereu curat folosind o dată pe săptămână un produs exfoliant pentru îndepărtarea impurităților și a reziduurilor specifice produselor de styling. 

  • Schimbarea periei sau a pieptenului 

Indiferent care dintre cele două variante îți face cu ochiul, specialiștii îți recomandă astfel de accesorii din silicon sau lemn. 

  • Spălarea în mod corect 

Pentru îngrijirea corectă a părului scurt sau mediu este suficientă spălarea lui de 2-3 ori pe săptămână. În caz contrar, curățarea frecventă poate reduce uleiurile naturale esențiale. 

Sfaturi pentru îngrijirea părului mediu 

Dacă te afli printre adeptele tunsorilor de lungime medie, atunci descoperă câteva reguli de bază pentru a menține un păr suplu, strălucitor și elastic. 

  • Hidratare regulată 

După fiecare șamponare, aplică un balsam cu acțiune hidratantă. De asemenea, nu uita de efectele măștilor cu efect nutritiv, deci folosește-le săptămânal, după clătirea balsamului, pe părul încă umed. În acest fel te bucuri de un păr suplu, moale și ușor de stilizat. 

  • Tăiere regulată 

Pentru a păstra forma estetică și sănătatea părului ai grijă să îndepărtezi vârfurile tocite o dată la 6-8 săptămâni. 

  • Stilizare blândă 

În zilele în care preferi să-ți strângi părul pentru a te simți mai confortabil este bine să apelezi la benzi elastice din materiale moi pentru a evita tensionarea excesivă a firelor. De asemenea, optează pentru cocuri relaxate sau împletituri lejere în locul cozii de cal prinse cu elastice dure. 

Sfaturi pentru îngrijirea părului lung 

Persoanele cu părul lung emană senzualitate, feminitate și șarm, cu condiția ca podoaba capilară să se remarce printr-o strălucire sănătoasă și un aspect lejer. Care sunt regulile de aur care îi asigură părului tău răsfățul de care are nevoie? 

  • Hidratare și nutriție de la rădăcină  

O dată pe săptămână este indicat să aplici un ulei special cu rol de revitalizare și fortificare a firului de păr. Vitamina E și keratina sunt cei mai puternici aliați care susțin rutina de îngrijire a unui păr lung. De asemenea, masează scalpul de cel puțin două ori pe săptămână. În acest fel stimulezi creșterea firelor prin activarea circulației sanguine. 

  • Spălarea părului în mod corect 

Dacă ai părul lung, atunci spală-l de cel mult 3 ori pe săptămână. În caz contrar, curățarea excesivă poate favoriza deteriorarea firului de păr. De asemenea, clătește cu apă călduță, călâie sau chiar la temperatură mai rece, în funcție de cât suporți. După ce ai parcurs această etapă din rutina dedicată îngrijirii părului lung, lasă-l să se usuce natural înainte de a-l pieptăna. 

  • Tunderea în mod regulat 

Experții îți recomandă pentru îngrijirea părului lung să tai vârfurile o dată la 10-12 săptămâni. 

  • Stilizarea diversificată 

Dacă urmezi constant aceeași coafură, de exemplu părul prins în coadă sau în coc, atunci firele vor deveni tot mai fragile. Așadar, folosește-ți imaginația și alternează cocurile și cozile cu împletituri sau de ce nu, alege câteva zile în care podoaba ta capilară să fie lăsată liberă. 

Așadar, aceste metode de îngrijire a părului trebuie adaptate la nevoile podoabei tale capilare și în funcție de textura firului tău de păr. Protejarea părului pe timpul sezonului cald sau rece necesită atenție deosebită și produse care oferă protecție împotriva daunelor provocate de temperaturile extreme. De asemenea, pentru a te bucura de un păr sănătos pe toată durata anului urmărește orice schimbare care poate să survină în aspectul sau la textura părului tău și încorporează în rutina obișnuită reguli și produse corespunzătoare. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!